Om

En webbplats i sin linda, men så här är det tänkt:

Ännu en blogg om IKT i skolan – behövs verkligen det?

Nja, kanske inte. Men jag tänker använda den här sidan för att samla det som jag hittar, och tidigare har mejlat till mina kolleger, för att tipsa dem om arbetssätt, metoder, verktyg och annat. Lite bättre struktur skulle underlätta för oss alla och det här blir ett sätt att just strukturera, så gott det går.

När jag skriver så har jag alltså mina kolleger på den egna skolan i åtanke. Med tanke på allt jag lär mig tack vare alla lärare som bloggar runt om i landet finns det ingen anledning att vara snål och bara hålla det jag skriver för bara mig och mina kolleger – kanske skriver jag någon gång något som även någon annan har nytta av.

Vem är jag då?

Utbildad grundskollärare 1-7, Sv/So, för närvarande IKT-pedagog på en F-6 skola. Ägnar mycket av min tid åt att fundera över hur man kan använda IKT för att stötta och motivera eleven i sitt lärande. Egentligen längtar jag ständigt tillbaka till att undervisa ”på riktigt”, men just nu är detta mitt uppdrag.

Jag gillar att komma i kontakt med människor som jobbar i eller med skola, lärande, undervisning. Hör gärna av dig! Om jag kan svara på någon fråga om ikt i skolan gör jag gärna det eller så kanske vi bara tillsammans kan komma fram till kloka saker.

Självklart är jag också tacksam om du meddelar mig eventuella konstigheter som du upptäcker någonstans här på webbplatsen.

Hälsningar

Lotta


Kommentera